Βιομιμητική

Στο ID Dental Station χρησιμοποιούμε όλες οι εφαρμογές της βιομιμητικής που συμπεριλαμβάνει και τις ακόλουθες εργασίες.

Σύγχρονος κλάδος της οδοντιατρικής που μιμείται, εναρμονίζεται και συμπορεύεται με τη φύση (φυσικά δόντια, ούλα, οστό, φυσικά χαρακτηριστικά προσώπου).
Υιοθετούμε τις φυσικές και άλλες ιδιότητες των φυσικών μας δοντιών και αποκαθιστούμε βλάβες, δόντια, λειτουργία-υγεία και αισθητική βάση της ΦΥΣΗΣ και της ελάχιστης παρέμβασης – αποκοπής ιστών, υγιής οδοντικής ουσίας, οστού κλπ).

Δημιουργούμε, έτσι ανθεκτικές αποκατάστασης, άριστης ποιότητας και αισθητικής, με υψηλή προβλεψιμότητα και βιοσυμβατότητα.

Εφαρμογές της Βιομιμητικής

Αποκατάσταση

  • Παλιών μαύρων σφραγισμάτων ή τερηδονισμένων δοντιών
  • Ελάχιστη αφαίρεση δοντιών (π.χ. μόνο το αμάγαλμα ή την τερηδόνα)
  • Σύγχρονα εμφρακτικά – άσπρα υλικά (π.χ. ρητίνη) μη αλλεργικά, βιοσυμβατά, υψηλής αντοχής και αισθητικής
  • Άριστη εφαρμογή – όρια. Εκμηδένιση μικρο-διείσδυσης μικροβίων
  • Απευαισθητοποίηση ιστών , διατήρηση ζωτικότητας τους – ενδυνάμωση δομής τους (π.χ. με τεχνική συγκόλλησης – bonding).

Ένθετα/επένθετα, στεφάνες, γέφυρες, όψεις ρητίνης ή πορσελάνης, ολοκεραμικές ή υβριδικές αποκαταστάσεις εμφυτευμάτων

Βιομιμητικά οι μεταλλο-πορσελάνες/στεφάνες ή γέφυρες είναι εφικτές αν χρησιμοποιηθεί πολύτιμο ή ημιπολύτιμο κράμα μετάλλου και τεχνική οπτικής ίνας.

Ολοκεραμικές στεφάνες/γέφυρες (χωρίς μέταλλο)

Οι ολοκεραμικές στεφάνες κατασκευάζονται από σύγχρονα υλικά όπως το ζιρκόνιο, το διπυριτικό λίθιο (πχ. e-max/Vocler) κ.α. Τις χρησιμοποιούμε για αποκατάσταση δοντιών με μεγάλες βλάβες, κενά, ελλείμματα όταν είναι αδύνατη η συντηρητική επέμβαση. Είναι σαν “θήκη” που καλύπτει ολόκληρο το δόντι δίνοντας το σχήμα, το χρώμα, την εμφάνιση και τη λειτουργία του φυσικού δοντιού. Είναι υλικά υψηλής βιοσυμβατότητας, με εξαιρετική πρόγνωση και άριστες φυσικομηχανικές ιδιότητες. Το ζιρκόνιο θεωρείται το πιο δυνατό, ανθεκτικό και κατάλληλο υλικό για γέφυρες και στεφάνες αντικαθιστώντας τα μέταλλα. Το αντιαισθητικό γκρι χρώμα του μετάλλου που στις παλιές γέγυρες μπορούσε να γίνει ορατό κατά μήκος των ούλων, με αυτό το υλικό δεν είναι πια πρόβλημα. Επίσης η πιθανότητα για τυχόν αλλεργίες, γαλβανισμό και τοξικότητα λόγω του μετάλλου εξαλείφεται εντελώς.

Dentalstudio9

Μεταλλοκεραμικές στεφάνες/γέφυρες

Είναι μια πιο οικονομική λύση για στεφάνες και γέφυρες. Στο εσωτερικό της κατασκευής υπάρχει ένας μεταλλικός σκελετός από κράμα πολύτιμου ή ημιπολύτιμου μετάλλου. Από πάνω υπάρχει η πορσελάνη (άριστης ποιότητας και αντοχής) που καλύπτει ολόκληρο το δόντι.

Σε σχέση με τα ολοκεραμικά είναι μια λιγότερο βιοσυμβατή βιομιμητική λύση, ενώ για μεγιστοποίηση των αισθητικών και βιομιμητικών δυνατοτήτων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την τεχνική της οπτικής ίνας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας

FAX

210 6996 144

Αμπελόκηποι, 115 24

Μπέλλου Λουκά 1 & Πανόρμου

10 μέτρα από το μετρό Πανόρμου - έξοδος Λουκά Μπέλλου