Ρομποτικη Οδοντιατρικη

Τεχνολογία Cerec/Dentsply-Sirona

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Η ρομποτική οδοντιατρική είναι η κορυφή της πυραμίδας της ψηφιακής-υπολογιστικής οδοντιατρικής, και αποτελεί τον πιο σύγχρονο και εξελιγμένο κλάδο της σήμερα!

Η διεθνής ονομασία της είναι cad-cam (Computer aided design – Computer aided manufacturing), δηλαδή ηλεκτρονικά – υπολογιστικά υποβοηθούμενη οδοντιατρική (Cad – σχεδιαστικά και Cam – κατασκευαστικά), μιας και έχει άμεση σχέση με τη χρήση υπολογιστικών και ρομποτικών συστημάτων.

Με απλά λόγια, με τη ρομποτική οδοντιατρική μεταφέρουμε την εικόνα, δηλαδή την πραγματικότητα του στόματος του ασθενούς, στον υπολογιστή, με σκοπό τη διάγνωση, το σχεδιασμό και την ψηφιακή κατασκευή (3D) της καταλληλότερης αποκατάστασης, με απόλυτη ακρίβεια και άριστη εκτέλεση και με τρόπο που έως τώρα δεν ήταν εφικτός.

Αποτελείται από δύο μέρη:

α) Με μία ενδοστοματική τριδιάστατη κάμερα (3D) και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μεταφέρουμε την πραγματικότητα του στόματος-προσώπου του ασθενούς, και σχεδιάζουμε, καταγράφουμε και αναπαράγουμε τις παραπάνω πληροφορίες-καταγραφές σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο (3D), πιστό αντίγραφο του στόματος και του προσώπου. Εξειδικευμένοι οδοντίατροι αρχίζουν να σχεδιάζουν τώρα οποιαδήποτε αποκατάσταση χρειάζεται, εξατομικευμένα, με τη χρήση ειδικών λογισμικών, παρουσία των ασθενών και μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η συνέργεια ειδικής αξονικής ακτινογραφίας άλλων ειδικοτήτων οδοντιατρικής είναι δυνατή για την παραγωγή και βοήθεια πληροφοριών της ψηφιακής σύγκλησης, αισθητικού σχεδιασμού κ.ά.

β) Μετά το σχεδιασμό, οι αποκαταστάσεις κατασκευάζονται είτε σε συμβεβλημένα – ψηφιακά οδοντοτεχνικά εργαστήρια (Connect mode) είτε άμεσα (εντός ιο/μια θήκη) δίπλα στον ασθενή, στο οδοντιατρείο. Ειδικοί τόρνοι υψηλής ακρίβειας και τεχνολογίας κατασκευάζουν τις προσθέσεις και, ακολούθως,συγκολλούνται άμεσα στο στόμα.

Συνοπτικά τα 5 βήματα της ρομποτικής οδοντιατρικής είναι τα εξής:

  • Ιστορικό – σχέδιο θεραπείας
  • Ψηφιακή αποτύπωση
  • Ψηφιακός σχεδιασμός
  • Κατασκευή ροσθετικών εργασιών (στεφάνες, όψεις, γέφυρες, εμφυτεύματα, ένθετα κ.ά.)
  • Τοποθέτηση και συγκόλληση εργασιών

Η ρομποτική οδοντιατρική βρίσκει άπειρες εφαρμογές: από τον άριστο αισθητικό σχεδιασμό, την ταχύτατη αποκατάσταση του στόματος ως την ακριβέστερη τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Οι ασθενείς μπορούν να έχουν μία μόνιμη θήκη (στεφάνη) σε ένα ραντεβού, μέσα σε μία μόλις ώρα, ενώ με τις κλασικές τεχνικές χρειάζονται 2-3 ραντεβού και 10-15 ώρες!

Με τη ρομποτική οδοντιατρική έχουμε καλύτερη ποιότητα δουλειάς, άριστη αισθητική, λειτουργικότητα και βιοσυμβατότητα, σε λιγότερο χρόνο, με λιγότερο πόνο αλλά και κόστος. Έχουμε ύψιστη ασφάλεια, έλεγχο εργασίας, εξατομίκευση, ακρίβεια εφαρμογής, αντοχή και μακροβιοσιμότητα. Ελαχιστοποιούνται ο χρόνος εργασίας, επούλωσης και αποθεραπείας, μέσα σε μια διαδικασία φιλική τόσο για την υγεία, όσο και για το περιβάλλον, με την ελαχιστοποίηση τοξικών, χημικών, ακτινοβολίας κλπ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

CEREC CAD/CAM

Η τεχνολογία CEREC CAD/CAM που χρησιμοποιείται στο ιατρείο μας, μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε προσθετικές αποκαταστάσεις όλων των ειδών, όπως στεφάνες, γέφυρες, όψεις, επένθετα, επιεμφυτευματικές εργασίες, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σύγχρονα, με εξαιρετική αντοχή στο χρόνο και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Μπορούμε επίσης να πραγματοποιήσουμε αντικατάσταση των παλιών μεγάλων, δυσχρωματικών εμφράξεων ή στεφανών και γενικά οποιαδήποτε προσθετική – επανορθωτική αποκατάσταση, τόσο σε πρόσθια όσο και σε οπίσθια δόντια.

Play Video

Cerec – MC – XL (Cam) κατασκευή προσθέσεων

Primescan – Cerec (Cad) 3D ψηφιακή αποτύπωση και σχεδίαση

Στην παιδοδοντία, μπορούμε σε μια ώρα να έχουμε όμορφες αισθητικά στεφάνες πορσελάνης στα νεογιλά δόντια αντί των κλασικών μεταλλικών, δίνοντας την ευκαιρία στο παιδί να συμμετέχει σε μια πιο ευχάριστη εμπειρία, σαν να είναι ένα παιχνίδι!

Ακόμη και οι ορθοδοντικοί ασθενείς επωφελούνται από τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς πολλές διαδικασίες στην ορθοδοντική που υπάρχουν εδώ και χρόνια έχουν αντικατασταθεί, σε μεγάλο βαθμό, με τη βοήθεια του συστήματος CEREC CAD/CAM.

Η υψηλή ακρίβεια είναι συνυφασμένη με τη λέξη “ψηφιακό”. Έτσι και στην οδοντιατρική, με τη βοήθεια του συστήματος CEREC 

Τα κυριοτερα πλεονεκτηματα
της Ρομποτικης Τεχνολογιας
(Cad-Cam) Cerec ειναι:

ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ

Το τρίπτυχο
«Σωστή διάγνωση -
Σχέδιο Θεραπείας -
Εξατομίκευση»
είναι βασική προϋπόθεση.

Γιατί οι ασθενείς να επιλέξουν

το συστημα CEREC CAD/CAM

Το σύστημα CEREC της DENTISPLY SIRONA/SIEMENS ήταν το πρώτο στον κόσμο που κατασκεύασε ολοκεραμικές εργασίες δίπλα στον ασθενή σε ένα ραντεβού μόνο και με τους περισσότερους χρήστες και τις περισσότερες αποκαταστάσεις παγκοσμίως σε βάθος χρόνου και ένα από τα ελάχιστα, μοναδικά στον κόσμο που μέχρι σήμερα κατασκευάζουν. Αποτελούσε και αποτελεί το τελειότερο και πληρέστερο ρομποτικό οδοντιατρικό σύστημα στον κόσμο με τη μεγαλύτερη επιστημονική βιβλιοθήκη και “τεκμηριωμένης οδοντιατρικής” στον τομέα αυτό.

Επίσης, είναι από τα ελάχιστα ρομποτικά συστήματα που έχει δυναμική, άριστη συνέργεια μεταξύ διαφορετικών ψηφιακών τεχνολογιών και εφαρμογών (αξονική τομογραφία, σχεδίαση χαμόγελου-προσώπου, ανάλυση σύγκλεισης, 3D printing κλπ,) η γνωστή εφαρμογή Sidexis.

Έτσι είναι δυνατόν, σε μια μόνο συνεδρία, οι ασθενείς να έχουν τις προσθετικές εργασίες τους (ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες, επιεμφυτευματικές προσθετικές εργασίες, όψεις πορσελάνης, ένθετα/επένθετα).

Όλες είναι αποκαταστάσεις που έχουν υψηλή αντοχή , αισθητική και μακροβιότητα. Με την τεχνολογία χρειάζονται λιγότερες αναισθησίες, λιγότερο τρόχισμα, λιγότερη ταλαιπωρία και φυσικά γίνεται εξοικονόμηση του πολύτιμου χρόνου των ασθενών. Παγκοσμίως, κάθε 7 δευτερόλεπτα κατασκευάζεται και μια αποκατάσταση με τη χρήση CEREC. Στα 35 χρόνια ιστορίας αυτής της τεχνολογίας έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 6 εκατομμύρια αποκαταστάσεις, με υλικά που δεν περιέχουν καθόλου μέταλλο και προσομοιάζουν σε πολύ υψηλό βαθμό με τη φυσική αδαμαντίνη των δοντιών. Αυτό έχει σαν συνέπεια περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως να προτιμούν την προσθετική αποκατάστασή τους με το σύστημα CEREC σαν την πιο κατάλληλη επιλογή για τις οδοντιατρικές τους απαιτήσεις.

Άριστης ποιότητας οδοντιατρικά υλικά

Σήμερα, περισσότερα από 600 διαφορετικά υλικά χρησιμοποιούνται μέσω του συστήματος Cerec, για αποκατάσταση κάθε είδους εργασίας και περιστατικού. Είναι υλικά βιομηχανοποιημένα, προκατασκευασμένα, ομογενοποιημένα, άριστης ποιότητας (Ελβετικής - Γερμανικής συνήθως προέλευσης), αντοχής, βιοσυμβατότητας και εφαρμογής. Διακρίνονται για την τέλεια συγκράτηση, σταθερότητα και αισθητική τους απόδοση, μιας και μιμούνται τις φυσικές και δομικές ιδιότητες των φυσικών δοντιών. Είναι ολοκεραμικές, ριτινώδεις ή υβριδικές αποκαταστάσεις (παντελής έλλειψη μετάλλων) και μη αλλεργικά τοξικά.

Ενδυνάμωση χαμόγελου

Η τεχνολογία CEREC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ελκυστικών όψεων πορσελάνης ή ολοκεραμικών στεφανών, ώστε να αποκαταστήσουμε κάθε είδους “προβληματικό” πρόσθιο ή οπίσθιο δόντι (σπάσιμο, σχήμα, χρώμα). Μέσω του σχεδιαστικού προγράμματος του Cerec πήραμε να επανασχεδιάσουμε το χαμόγελό σας και μαζί σας να το φέρουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, βασισμένοι στις ανάγκες και επιθυμίες σας. Επίσης, βασισμένοι στο προτεινόμενο καινούριο χαμόγελο, μπορεί το κοπτικό μέρος του Cerec (Cam) να φτιάξει μεταβατικό χαμόγελο από λεπτή ρητίνη - σα φλούδες mock-up, το οποίο τοποθετείται στα υπάρχοντα δόντια, χωρίς να προηγηθεί τροχισμός τους, για τον καθορισμό του τελικού αποτελέσματος. Επικουρικά, υπάρχει και ορθοδοντικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου φτιάχνονται ειδικοί διαφανείς νάρθηκες (μέθοδος Invisalign) για πλήθος ορθοδοντικών θεραπειών και αποφυγής εφαρμογής των κλασσικών μεθόδων (σιδεράκια). Η χρωματοληψία γίνεται και ψηφιακά μέσω της τεχνολογίας αυτής και συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω πετυχαίνουμε αρμονικά, λειτουργικά υγιή, όμορφα και ελκυστικά χαμόγελα!

Σε ένα ραντεβού, μία συνεδρία από 1 ώρα έως 1 ημέρα!

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας

FAX

210 6996 144

Αμπελόκηποι, 115 24

Μπέλλου Λουκά 1 & Πανόρμου

10 μέτρα από το μετρό Πανόρμου - έξοδος Λουκά Μπέλλου