Παιδοδοντία

Ο παιδοδοντίατρος εστιάζει στη θεραπεία και το “management” της ανάπτυξης των παιδικών δοντιών, την πρόγνωση, πρόληψη, τη φυσική ανάπτυξη και εξέλιξη των γνάθων και του προσώπου και σε κάθε ιδιαιτερότητα ή ανάγκη του κάθε παιδιού.  

Απ' την πρώτη εμφάνιση του πρώτου νεογιλού δοντιού στο παιδάκι μέχρι την εφηβεία ειδικοί οδοντίατροι παρέχουν πρόληψη, πρώτες βοήθειες και ολοκληρωμένη αποκατάσταση νεογιλών και μόνιμων δοντιών.

Υπάρχει άμεση συνεργασία με τον ορθοδοντικό της κλινικής ενώ δίνεται μεγάλη βάση στην πρόληψη και εκπαίδευση των μικρών αλλά και μεγάλων φίλων μας.

Συντηρητικές θεραπείες, ελάχιστη επέμβαση, αδρανή-φιλικά υλικά, αόρατες εμφράξεις, απουσία πόνου, άγχους και φόβου είναι πρώτιστης σημασίας στην παιδοδοντία. (κοιτάξτε και πρόληψη)

Το όμορφο, χαλαρό περιβάλλον μας, το εξειδικευμένο προσωπικό μας, ο απαιτούμενος χρόνος που προσφέρεται και η γρήγορη, άμεση ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών κάνουν την επίσκεψη του παιδιού στο ιατρείο μας μια ευχάριστη εμπειρία σαν παιχνίδι.

shutterstock_670468249

Είμαστε το μοναδικό ιατρείο που προσφέρουμε λευκές θήκες (στεφάνες) και όχι μαύρες μεταλλικές στους μικρούς μας φίλους, σε περίπτωση που τις χρειαστούν. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, ευχάριστη και ολοκληρώνεται σε μία ώρα και ένα ραντεβού χάρη στη ρομποτική τεχνολογία.

Σε περίπτωση που χρειαστεί αναισθησία ή πιο ειδική αντιμετώπιση, μπορούμε να συνεργαστούμε με εξειδικευμένα κέντρα. 

Πρόληψη

Από την εμφάνιση του πρώτου νεογιλού δοντιού, όπου το βούρτσισμα γίνεται σημαντικό και απαραίτητο, η πρόληψη και η εκπαίδευση των μικρών μας φίλων αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Διατροφικοί κανόνες, συνήθειες όπως το πιπίλισμα των δακτύλων, φαρμακευτική αγωγή, αθλητικές δραστηριότητες και άλλοι παράγοντες μπορούν ποικιλοτρόπως και με διαφορετική βαρύτητα να προκαλέσουν άσχημες επιπτώσεις στην ακεραιότητα του νεογιλού και μόνιμου δοντιού. Η προστασία των δοντιών αυτών, ο τακτικός έλεγχος στο σπίτι και στο οδοντιατρείο, ο σωστός καθαρισμός, η φθορίωση αποτελούν μερικές ενέργειες πρόληψης.  

Η εκπαίδευση τόσο των παιδιών και των εφήβων, όσο και των γονέων είναι εξίσου σημαντική και αποτελεί αρωγό της επιτυχούς θεραπείας. Όσο πιο νωρίς εκπαιδευτεί η οικογένεια –ώστε τα ανωτέρω να αποτελέσουν ρουτίνα και να γίνονται αβίαστα– τόσο αυξάνονται τα ποσοστά της καλύτερης πρόγνωσης των δοντιών.

Για παράδειγμα, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το να αφήσουν τα νεογιλά (πρώτα) δόντια των παιδιών να χαλάσουν και να πέσουν μόνα τους αισιοδοξώντας ότι τα μόνιμα θα είναι ακέραια χωρίς προβλήματα, δεν αποτελεί σωστή τακτική. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, τα προβλήματα που συνοδεύουν τα νεογιλά δόντια να διαιωνίζονται ή και να αυξηθούν σημαντικά και στα μόνιμα, δημιουργώντας επιπρόσθετες δυσάρεστες καταστάσεις στο παιδί!

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας

FAX

210 6996 144

Αμπελόκηποι, 115 24

Μπέλλου Λουκά 1 & Πανόρμου

10 μέτρα από το μετρό Πανόρμου - έξοδος Λουκά Μπέλλου