Ορθοδοντική

Στην Ορθοδοντική θεραπεύουμε, προλαμβάνουμε και εμποδίζουμε προβλήματα και ανωμαλίες στα δόντια, το στόμα και τις γνάθους. Πρωτίστως μας ενδιαφέρει η υγεία και λειτουργικότητα όλου του στοματογναθικού συστήματος, η αρμονία και ισορροπία του, η μακροβιότητα του αποτελέσματος και φυσικά μια όμορφη φυσική εμφάνιση!

Από την παιδική ως την ενήλικη ζωή, η πρόληψη είναι πρωτίστης σημασίας. Δεν επιτρέπουμε σε κλινικές καταστάσεις και προδιάθεση να δημιουργήσουν ή να επιδεινώσουν διάφορα προβλήματα (π.χ. διάφορες έξεις στα παιδιά όπως η πιπίλα, αναπνοή μόνο από το στόμα κ.α.).

Τυχόν νωδές περιοχές (χωρίς δόντια δηλαδή) αποκαθίστανται προσωρινά με δόντια ή ειδικά μηχανήματα/νάρθηκες για αποφυγή περαιτέρω επιπλοκών.

Μικρά ορθοδοντικά προβλήματα (π.χ. 1-2 στραβά δόντια, ειδικά πρόσθια) αμέσως διορθώνονται εύκολα, γρήγορα και απλά.

ασπρα σιδερακια

Προβλήματα ανάπτυξης γνάθων, δυσαρμονία μεταξύ τους, ανώμαλη σύγκλειση κλπ. αποκαθίστανται άμεσα πριν την ολοκλήρωση της ανάπτυξής τους (μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης είναι αδύνατη η διευθέτησή τους ή θα χρειαστούν μεγάλες, επίπονες ορθογναθικές/ορθοδοντικές παρεμβάσεις χειρουργικά).

Η αντιμετώπιση των ορθοδοντικών προβλημάτων περιλαμβάνει :
“ένα λεπτομερές, ακριβές και προσεκτικό σχέδιο θεραπείας, ανάλυση των κλινικών-ακτινογραφικών δεδομένων με τη βοήθεια ειδικών ακτινογραφιών.!

Βασικό πλεονέκτημα των ορθοδοντικών μας είναι:

  1. Ο ταχύτατος τρόπος εργασίας τους, ο μειωμένος χρόνος ραντεβού, θεραπείας και αποθεραπείας και άριστη πρόγνωση-διατήρηση των αποτελεσμάτων τους.
  2. Η ελάχιστη παρέμβαση π.χ. η αποφυγή εξαγωγών δοντιών όπου είναι δυνατόν, αναλόγως περιστατικού και θεραπείας,
  3. Η επικοινωνία, η συνεργασία και η ανθρώπινη,  φιλική προσέγγιση προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
  4. Η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού με γνώμονα την ηθική και το καλύτερο για τον ασθενή.

Η συνεργασία με άλλες ειδικότητες (π.χ. παιδοδοντία, περιοδοντολογία) είναι συχνή για επεμβάσεις όπως π.χ. η εκτομή χαλινού με laser ή η χειρουργική αφαίρεση εγκλείστων τρίτων γομφίων. Αν χρειαστούν, αυτές οι επεμβάσεις γίνεται άμεσα για αποφυγή τυχόν επιπλοκών.

Προσφέρουμε επίσης σύγχρονες, καινοτόμες μεθόδους ορθοδοντικής θεραπείας ανάλογα με το πρόβλημα και την κλινική εικόνα του ασθενούς.

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας

FAX

210 6996 144

Αμπελόκηποι, 115 24

Μπέλλου Λουκά 1 & Πανόρμου

10 μέτρα από το μετρό Πανόρμου - έξοδος Λουκά Μπέλλου