Εμφυτευματολογία

Η απώλεια δοντιών μπορεί να αποκατασταθεί με την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν κράματα μετάλλων,κατά βάση από τιτάνιο (ή από ζιρκόνιο), τα οποία έχουν την ικανότητα να ενσωματώνονται στο οστό της γνάθου και στη συνέχεια πάνω σε αυτά στηρίζονται τα τεχνητά πρόσθετα δόντια. 

Το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων ξεπερνά το 97% στις μέρες μας χάρη στις βελτιωμένες τεχνικές και την εμπειρία του γναθοχειρούργου. Προϋπόθεση αποτελεί να εφαρμόζει ο ασθενής τους κανόνες ορθής στοματικής υγιεινής και σε περίπτωση παρουσίας περιοδοντίτιδας να έχει πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη θεραπεία, ώστε τα ούλα να είναι υγιή. Το ίδιο σημαντική είναι και η στοματική υγιεινή μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, καθώς εάν παραλείπεται ο ασθενής μπορεί να χάσει και τα εμφυτεύματα.

Ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας μπορεί να οφείλεται στο ότι ο ασθενής είναι βαρύς καπνιστής και δεν έχει διακόψει το κάπνισμα, όπως του είχε συστηθεί.

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων αποφεύγεται και σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι π.χ. οι άνθρωποι που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή, χημειοθεραπεία, κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή πάσχουν από διαβήτη.

emfy

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική ή τοπική-στελεχιαία (τις περισσότερες φορές) αναισθησία και διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά για κάθε εμφύτευμα.
Μετεγχειρητικά, για την αντιμετώπιση του πόνου, συστήνεται η λήψη κάποιου παυσίπονου (π.χ. depon) ή ΜΣΑΦ (π.χ. mesulid, xefo rapid), όταν αρχίζει να εμφανίζεται ο πρώτος πόνος μετά την αναισθησία, ενώ για τον περιορισμό του οιδήματος στο πρόσωπο συστήνεται η εφαρμογή κρύων επιθεμάτων στο μάγουλο.

Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, μπορούμε να κατασκευάσουμε επιεμφυτευματικές προσθετικές εργασίες (ακίνητες ή κινητές), οι οποίες μπορούν να ολοκληρωθούν στους 3 μήνες στην άνω γνάθο και στους 1,5-2 μήνες στην κάτω.
Τα εμφυτεύματα υπερτερούν σε σχέση με τις γέφυρες γιατί με την τοποθέτησή τους διατηρούμε το οστό και εμποδίζουμε την απορρόφηση-εξαφάνισή του. Η απορρόφηση οστού μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο κατάγματος στη γνάθο, μείωση “ύψους προσώπου”, αισθητική υποβάθμιση κ.α.).

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας

FAX

210 6996 144

Αμπελόκηποι, 115 24

Μπέλλου Λουκά 1 & Πανόρμου

10 μέτρα από το μετρό Πανόρμου - έξοδος Λουκά Μπέλλου