ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Τεχνολογία CEREC

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει διεισδύσει σχεδόν σε όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής. Η
εικόνα, το βίντεο, η τηλεόραση, η μουσική μας διακινούνται όλα με φηφιακά μέσα,
εξοικονομώντας χρόνο, χρήμα και παρέχοντας μια υψηλής ποιότητας εμπειρία.

Η ψηφιακή τεχνολογία στην οδοντιατρική συγκεκριμένα, βοηθά στην σωστή διάγνωση των προβλημάτων του στόματος (ακτινογραφίες, φωτογραφίες, μετρήσεις), την κατάστρωση ενός ρεαλιστικού και αποτελεσματικού σχεδίου θεραπείας (μελέτη περιστατικού, τροποποίηση χαμόγελου, μελέτη τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων) και τέλος την κατασκευή αποκαταστάσεων από σύγχρονα υλικά με την ασφάλεια και κυρίως την ακρίβεια που μόνο η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

CEREC CAD/CAM

Η τεχνολογία CEREC CAD/CAM που χρησιμοποιείται στο ιατρείο μας, μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε προσθετικές αποκαταστάσεις όλων των ειδών, όπως στεφάνες, γέφυρες, όψεις, επένθετα, επιεμφυτευματικές εργασίες, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σύγχρονα, με εξαιρετική αντοχή στο χρόνο και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Μπορούμε επίσης να πραγματοποιήσουμε αντικατάσταση των παλιών μεγάλων, δυσχρωματικών εμφράξεων ή στεφανών και γενικά οποιαδήποτε προσθετική – επανορθωτική αποκατάσταση, τόσο σε πρόσθια όσο και σε οπίσθια δόντια.

Play Video

Στην παιδοδοντία, μπορούμε σε μια ώρα να έχουμε όμορφες αισθητικά στεφάνες πορσελάνης στα νεογιλά δόντια αντί των κλασικών μεταλλικών, δίνοντας την ευκαιρία στο παιδί να συμμετέχει σε μια πιο ευχάριστη εμπειρια, σαν να είναι ένα παιχνίδι!

Ακόμη και οι ορθοδοντικοί ασθενείς επωφελούνται από τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς πολλές διαδικασίες στην ορθοδοντική που υπάρχουν εδώ και χρόνια έχουν αντικατασταθεί, σε μεγάλο βαθμό, με τη βοήθεια του συστήματος CEREC CAD/CAM.

Η υψηλή ακρίβεια είναι συνυφασμένη με τη λέξη “ψηφιακό”. Έτσι και στην οδοντιατρική, με τη βοήθεια του συστήματος CEREC 

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ CEREC ΕΙΝΑΙ:

Σημαντική οικονομία σε χρόνο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο αριθμός των επισκέψεων που απαιτούνται, μειώνεται κατά πολύ. Μια αποκατάσταση ενός δοντιού μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε μια ώρα και μια ολόκληρη οδοντοστοιχία σε μόλις δύο ημέρες!

Η ταλαιπωρία που υφίσταται ο ασθενής είναι ελάχιστη σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους (λήψη αποτυπωμάτων, επαναλήψεις κλινικών σταδίων δοκιμών).

Άριστη αισθητική απόδοση, αφού συχνά γίνεται επί τόπου η τελική αισθητική διαμόρφωση (χρώμα, σχήμα κλπ).

ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ

Το τρίπτυχο
«Σωστή διάγνωση -
Σχέδιο Θεραπείας -
Εξατομίκευση»
είναι βασική προϋπόθεση.

Το σύστημα CEREC της SIRONA/SIEMENS είναι το μοναδικό στον κόσμο που κατασκευάζει ολοκεραμικές εργασίες δίπλα στον ασθενή σε ένα ραντεβού μόνο.

Γιατί οι ασθενείς να επιλέξουν

το συστημα CEREC CAD/CAM

Έτσι είναι δυνατόν, σε μια μόνο συνεδρία, οι ασθενείς να έχουν τις προσθετικές εργασίες τους (ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες, επιεμφυτευματικές προσθετικές εργασίες, όψεις πορσελάνης, ένθετα/επένθετα).

Όλες είναι αποκαταστάσεις που έχουν υψηλή αντοχή , αισθητική και μακροβιότητα. Με την τεχνολογία χρειάζονται λιγότερες αναισθησίες, λιγότερο τρόχισμα, λιγότερη ταλαιπωρία και φυσικά γίνεται εξοικονόμηση του πολύτιμου χρόνου των ασθενών. Παγκοσμίως, κάθε 20 δευτερόλεπτα κατασκευάζεται και μια αποκατάσταση με τη χρήση CEREC. Στα 20 χρόνια ιστορίας αυτής της τεχνολογίας έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 6 εκατομμύρια αποκαταστάσεις, με υλικά που δεν περιέχουν καθόλου μέταλλο και προσομοιάζουν σε πολύ υψηλό βαθμό με τη φυσική αδαμαντίνη των δοντιών. Αυτό έχει σαν συνέπεια περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως να προτιμούν την προσθετική αποκατάστασή τους με το σύστημα CEREC σαν την πιο κατάλληλη επιλογή για τις οδοντιατρικές τους απαιτήσεις.

Άριστης ποιότητας οδοντιατρικά υλικά

Η επανορθωτική διαδικασία με την τεχνολογία CEREC δεν είναι μόνο πρακτική αλλά αναβαθμίζει και την υγεία και λειτουργικότητητα του στόματος περισσότερο απο ό,τι οι κλασικές μέθοδοι. Στο παρελθόν οι οδοντίατροι είχαν περιορισμένες επιλογές αποκατάστασης κατεστραμμένων δοντιών, πέραν του χρυσού, του αμαλγάματος ή άλλων παρεμφερών μετάλλων. Με την τεχνολογία CEREC, ο οδοντίατρος μπορεί να κάνει το κάθε δόντι μοναδικό, χρησιμοποιώντας αισθητική, όμορφη πορσελάνη και δίνοντας πίσω στα δόντια την αρχική τους δύναμη, αντοχή, λειτουργία και αισθητική ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ, όπως στις κλασικές προσθετικές αποκαταστάσεις. Πλέον, η αρχική δομική διάταξη των δοντιών είναι σχεδόν τέλεια ανακατασκευασμένη με τη χρήση νέων υλικών, που έχουν άριστες φυσικές, χημικές και μηχανικές ιδιότητες και συγκολλούνται δυνατά στα δόντια, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την αντοχή τους.

Ενδυνάμωση χαμόγελου

Η τεχνολογία CEREC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ελκυστικών όψεων πορσελάνης ή ολοκεραμικών στεφανών, ώστε να αποκαταστήσουμε δυσχρωμικά ή σπασμένα πρόσθια δόντια. Μπορεί ακόμη να γίνει και επανασχεδιασμός χαμόγελου (Smile Design) ώστε να αποκατασταθούν τυχόν μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες των προσθίων δοντιών, χωρίς τη χρήση ορθοδοντικών συσκευών, καθώς και αλλαγή σχήματος και μεγέθους των δοντιών με σκοπό να επιτύχουμε ένα πιο αρμονικό και ελκυστικό χαμόγελο! Έχουμε τοποθετήσει πολλές από αυτές τις αποκαταστάσεις με μεγάλη επιτυχία και έχουμε πείρα σε πολύπλοκες αισθητικές, επανορθωτικές εργασίες που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το χαμόγελο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας

FAX

210 6996 144

Αμπελόκηποι, 115 24

Μπέλλου Λουκά 1 & Πανόρμου

10 μέτρα από το μετρό Πανόρμου - έξοδος Λουκά Μπέλλου